Снимка: Sportal.bg Общината ще подпомогне финансово провеждането на олимпийската волейболна квалификация  за

...
Снимка: Sportal.bg Общината ще подпомогне финансово провеждането на олимпийската волейболна квалификация  за
Коментари Харесай

Парите от провалената регата Тол шипс отиват за волейбола, ето още решения на спортната комисия в община Варна

Снимка: Sportal.bg 

Общината ще подкрепи финансово провеждането на олимпийската волейболна квалификация  за мъже – едно от топ събитията в спортния календар на Варна за тази година.   Съветниците от ПК „ Младежки действия и спорт “ дадоха позитивно мнение за отпущането на 60 000 хиляди лв. от локалната хазна, съобщшиха от пресцентъра на Общинския съвет.

„ Организацията на шампионата от най-високо равнище коства над 2 млн. лв.. На този декор нашето присъединяване е алегорично, с което демонстрираме съпричастността си към събитието “, сподели пред съветниците Кристиан Димитров,  директор на дирекция „ Спорт “ в Община Варна.

Спортното събитие ще се състои от 9 до 11 август 2019 година в зала „ Конгресна “ на Двореца на културата и спорта, която дава отговор на най-високите условия за осъществяване на интернационалните надпревари по волейбол. Освен българския народен тим в шампионата ще вземат участие националните селекции на Пуерто Рико, Египет и Бразилия.

„ Това е шансът ни да се класираме за Олимпийските игри в Токио през 2020 година Очаквам събитието да премине при голям интерес от страна на варненските фенове. Почти всички билети към този момент са разпродадени, изключително за мача с Бразилия “, добави Димитров.

През август във Варна ще се организира и първи прелиминарен кръг от Европейския клубен шампионат по футзал –„ Шампионска лига “, под егидата на УЕФА. Събитието, което общината ще подкрепи с   19 320 лева,   ще се състои в интервала 28-31 август  в зала „ Конгресна “ на ДКС. Турнирът по футзал ще е с безвъзмезден вход, като една от целите е да се разпространява този спорт измежду подрастващите и измежду децата, стана ясно на съвещанието.

Варна ще бъде хазаин и на грандиозно бойно събитие. Най-добрите таекуондисти в света идват в България. Освен в София те ще покажат атрактивни техники от източното изкуство и пред варненска аудитория. Демонстрациите са планувани за 16 октомври в Двореца на културата и спорта с вход свободен. Събитието ще бъде съфинансирано от локалната хазна с 12 730 лева

Община Варна ще поддържа и още едно спортно мероприятие, планувано за 28 септември 2019 г.   След  големия триумф на самодейността за семейни игри „ Варна играе “ през май уредниците оферират да осъществят второ издание, което да се организира в границите на Европейската седмица на спорта. Съветниците дадоха единодушието си събитието да бъде подкрепено с 8 300 лева

Средствата за всички тези спортни мероприятия  ще бъдат обезпечени от бюджета за интернационалната регата „ Тол Шипс “, която тази година не се състоя, а за нея в тазгодишния общински бюджет бяха гласувания 500 хиляди лв..

На днвшното съвещание съветниците утвърдиха и предложение от кмета Иван Портних стадионът в с. Тополи да бъде възложен на локалния футболен клуб за безплатно прилагане за период от 5 години. Поддръжката на терена и пространството към него ще е за сметка на съдружие „ ФК „ Тополи 2010 “ “. При подписване на контракта ще бъде включена уговорка, че при мероприятия на община Варна сдружението ще преотстъпва стадиона.  
Разгледано беше и искане от „ Клуб по ледени спортове Одесос “ за удължение на контракта с Община Варна за безплатно прилагане на ледената пързалка в кв. „ Младост “. Членовете на комисията дадоха единодушието си клубът да ползва съоръжението още пет години.
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР